ANKARA – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adıyaman ve Diyarbakır arasında yer alan Nissibi Köprüsü’nün hizmete açılışının 10. yılını doldurduğunu açıkladı. Bakan Uraloğlu, köprünün 10 yılda 6 milyon 62 bin aracın kullanımıyla zamandan ve akaryakıttan toplam 3,3 milyar lira tasarruf sağlandığını belirtti.
Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Doğu’nun boğaz köprüsü” olarak anılan Nissibi Köprüsü’nün Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kara yolu ulaşım ağında kritik bir rol üstlendiğini vurguladı. Köprünün, Atatürk Barajı’nın su tutması nedeniyle feribotla sağlanan ulaşımı kesintisiz hale getirdiğini ifade eden Uraloğlu, “Diyarbakır’ın batı, Adıyaman’ın doğu illerine olan ulaşımını 40 kilometre kısalttık. Seyahat süresi feribota göre yaklaşık 1,5 saat daha kısa sürüyor” dedi.
Köprünün teknik özelliklerine de değinen Bakan Uraloğlu, “Nissibi Köprüsü, gergin eğik kablo askılı sistemle inşa edildi. Toplam 610 metre uzunluğunda, 24,5 metre genişliğinde ve 4 şeritli olan köprünün kule yüksekliği 96 metredir” bilgisini paylaştı. Uraloğlu, köprünün çevreye olan katkısına da dikkat çekerek, “10 yılda 99 bin ton egzoz emisyonu azaltıldı” ifadelerini kullandı.
Nissibi Köprüsü’nün bölge ekonomisine ve ulaşım ağına sağladığı katkıların yanı sıra çevreci yönüyle de öne çıktığını belirten Bakan Uraloğlu, köprünün Türkiye’nin altyapı projelerindeki başarısının bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.