Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Vedat Işıkhan: İş Sağlığı ve Güvenliği Sorununu En Alt Seviyeye İndirmek İstiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli açıklamalar yaptı. Hedeflerinin bu sorunu en alt seviyeye indirmek olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. “İş kazaları ve meslek hastalıkları, bugün hala dünyada milyonlarca çalışanın hayatını veya sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yönüyle iş sağlığı ve güvenliği, sadece ülkemizde değil dünyada da büyük bir sorun, çalışma ve müdahale alanıdır. Hedefimiz, bu küresel sorunu ülkemizde en alt seviyeye indirmektir” dedi.

Bakan Vedat Işıkhan

21 Haziran 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, yılda en az bir kez toplanması öngörülen ‘Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi’ toplantısına başkanlık eden Bakan Işıkhan, toplantıda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ile bakan yardımcıları, bakanlık personelleri ve sendika temsilcilerinin yer aldığını belirtti.

YENİ BİR POLİTİKA BELGESİ OLUŞTURULACAK

Bakan Işıkhan, hedeflerinin iş sağlığı sorunlarını Türkiye’de en alt seviyeye indirmek olduğuna işaret ederek, “Bugün, uzun bir aradan sonra, ülkemizin iş sağlığı ve güvenliği politikasına hem katkı sunmak hem de bunu günümüzün şartlarına uygun hale getirmek amacıyla toplantımızı gerçekleştireceğiz. İnşallah ortak bir zeminde, yeni bir Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Politika Belgesi’nin oluşturulması suretiyle de çalışmalarımızı sonlandıracağız” dedi.

Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Toplantısı

5 İLDE SEMİNER DÜZENLENECEK

Bakan Işıkhan, 23 yıldır insan odaklı bir hizmet anlayışını benimsediklerini vurgulayarak, “2012 yılında iş kanunundan bağımsız olarak hayata geçirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önemli bir dönüm noktası oldu. Önümüzdeki süreçte 5 ilimizde daha ‘İş’te Güvenli Gelecek Buluşmaları’ kapsamında seminerler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

2 MİLYAR TL TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILDI

Bakan Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde ekonomik anlamda yetersizlik yaşaması muhtemel işverenlere destek olduklarını belirterek, “Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan ve Ondan Fazla Çalışanı Bulunan İşyerlerinde İşsizlik Sigortası Primi İşveren Payı Teşvikinden Yararlanılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında uygun şartları sağlayan yaklaşık 3 bin 400 iş yerine 2 milyar TL teşvik ödemesi yaptık” dedi.