Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hükümlülerin tahliyelerine bir ay kala Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşebileceğini ve ceza infaz kurumlarında danışmanlık hizmeti alabileceklerini açıkladı.
Ankara Hakimevi’nde düzenlenen ‘Hükümlü ve Yükümlülerin İstihdamına Yönelik İş Birliği Protokolü İmza Töreni’ne katılan Bakan Tunç, protokolün amacının hükümlü ve yükümlülerin mesleki becerilerini geliştirmek ve tahliye sonrası hayata uyumlarını kolaylaştırmak olduğunu belirtti.
“Hükümlüler, tahliyelerine 1 ay kala İŞKUR iş ve meslek danışmanlarıyla bire bir görüşebilecek, ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde danışmanlık hizmeti alabilecekler.” diyen Tunç, bu hizmetlerin bireylerin özgüvenini artırarak meslek dünyasına adım atmalarını sağlayacağını ifade etti.
Protokol kapsamında, hükümlüler için iş arama becerileri ve mülakat hazırlıkları konularında seminerler düzenleneceğini belirten Tunç, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere yönelik hibe destekleri ve girişimcilik eğitimleri verileceğini de sözlerine ekledi.
Türkiye genelindeki 396 ceza infaz kurumunda 372 işyurdu müdürlüğü bulunduğunu ve 200’den fazla iş kolunda faaliyet gösterildiğini belirten Tunç, bu tesislerde yılda ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklunun çalıştığını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konuşmasında, “İşgücü Uyum Programı” ile bir yılda 200 binden fazla vatandaşa destek sağlandığını vurguladı. Işıkhan, eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma hibe desteğinin 435 bin TL’ye çıkarıldığını ve bugüne kadar 168 milyon TL hibe desteği sağlandığını açıkladı.
Işıkhan, “2014 yılından bu yana 2.969 eski hükümlü vatandaşımızın kendi işini kurma projesine destek verdik.” diyerek, istihdam yoluyla toplumsal barışa ve ekonomik üretime katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.