Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM’de Engellilerin Sorunlarını Araştırmak İçin Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu

TBMM Genel Kurulu’nda, engellilerin yaşadığı sorunların araştırılması için tüm siyasi partilerin ortak önerisiyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, engellilerin

TBMM Genel Kurulu’nda, engellilerin yaşadığı sorunların araştırılması için tüm siyasi partilerin ortak önerisiyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

TBMM Genel Kurulu, ‘Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. Genel Kurul’da tüm siyasi parti grupları, ‘Engelli bireylerin toplumsal hayata katılmalarının güçlendirilmesi, karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi’ başlıklı ortak önergeyi Meclis Başkanlığına sundu.

‘MECLİSİN ÇALIŞMA USULÜ ŞANSA BIRAKILAMAZ’

Yeni Yol Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen, “Meclisin çalışma usulü şansa bırakılamaz. Böyle önemli konularda iktidar-muhalefet ayrımı olmamalı, dahası popülist propaganda siyasetine böyle önemli konular kurban edilmemelidir. Çocuk, engelli, yaşlı gibi hassas konulara partiler üstü bakmalıyız” dedi.

‘ERİŞEBİLİRLİK YOK’

İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, “Türkiye’de engelli bireyler için eğitim hakkı anayasal bir güvence altındadır. Ama bu güvence sahada sadece kağıt üzerinde kalmaktadır. Erişebilirlik yok, kaldırımda yürüyemeyen, otobüse binemeyen, kamu binasına çıkamayan bir vatandaşın anayasal hakkından söz edebilir miyiz?” ifadelerini kullandı.

‘ENGELLİLERİN HAYATTAN SOYUTLANMASI İÇİN ÜRETİLEN POLİTİKALAR KABUL EDİLEMEZ’

DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, “Bu sistem, engelli bireyleri eksik, kusurlu, onarılası ya da başarılıysa ilham kaynağı olarak etiketler. Oysa biz diyoruz ki: Engellilik bir eksik değil, bedensel ve nörolojik bir çeşitliliğin halidir” dedi.

‘ENGELLİLERİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEK POLİTİKALARI DESTEKLİYORUZ’

MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, engelli bireylerimizi toplumun asli ve ayrılmaz bir parçası olarak görüyor, onların yaşam kalitesini yükseltecek politikaların bir devlet politikası haline gelmesini destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

‘GÜNCEL VERİ TABANIMIZ YOK’

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Palan, “Ülkemizde ne kadar engelli var, hangi engel grupları var, yaş grupları nedir?’ diye güncel bir veri tabanımız yok. En son 2011 yılında yapılmış kapsamlı bir araştırma var” dedi.

‘ANAYASA’YA NAKŞEDİLMESİ ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜMDÜR’

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “2010 yılında yaptığımız Anayasa değişikliği ile engelliler için pozitif ayrımcılık ilkesi getirildi. Bu önemli bir zihinsel dönüşümdür” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON KURULDU

Görüşmelerin ardından yapılan oylamayla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Komisyonun 22 üyeden oluşacağı, çalışma süresini ve gerektiğinde Ankara dışında çalışabileceği kararlaştırıldı.