Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Halkının AB Üyeliğine Bakışı: Ekonomik Faydalar ve Kültürel Endişeler

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun araştırmasına göre Türk halkının yüzde 53,5’i AB üyeliğinin faydalı olacağını düşünüyor. Ekonomik beklentiler ve kültürel endişeler detaylarıyla haberimizde.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Doç. Dr. Bilal Okudan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) sürecine dair toplumsal yaklaşımını daha iyi anlayabilmek adına kapsamlı bir kamuoyu araştırması gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yapılan anketin sonuçlarına göre, vatandaşların önemli bir bölümü AB üyeliğinin Türkiye için faydalı olacağına inanıyor” dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Tam Üyeliği: Güncel Eğilimler ve Algılar Üzerine Bir Alan Araştırması’ konulu kamuoyu anket çalışması, 81 ilde 1155 kişinin katılımıyla yapıldı. Gazi Üniversitesi Sosyal Hizmet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Dr. Osman Murat Çetin ve Yozgat Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Emre Ezin tarafından hazırlanan araştırma, Türk halkının AB’ye üye olma konusundaki düşüncelerini rakamların ötesinde beklentiler, kaygılar ve umutlar olarak ortaya koydu.

EKONOMİK KALKINMA VE KÜLTÜREL ENDİŞELER

Doç. Dr. Bilal Okudan, AB ülkelerinin son dönemde Türkiye’nin üyeliği yönünde yaptıkları açıklamaların ardından Türk halkının bu konudaki görüşlerini ölçmek için bu araştırmayı yaptıklarını söyledi. Okudan, araştırma sonuçlarına göre Türk vatandaşlarının önemli bir kısmının AB üyeliğinin Türkiye için faydalı olacağına inandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Katılımcıların yüzde 53,5’i Avrupa Birliği üyeliğinin ülkemize fayda sağlayacağı noktasında görüş bildirmiş. Özellikle ekonomik kalkınma, eğitim olanaklarının artması ve dış yatırımların ülkemize daha fazla gelmesi bu sürecin olumlu yanları olarak görülüyor. Ancak katılımcıların yüzde 41’i AB’nin Türk kültürünü olumsuz etkileyeceği endişesini taşırken, yüzde 47’si de dini ve kültürel açıdan olumsuz gelişmeler yaşanabileceği kaygısını dile getirdi.”

Okudan, gençler olarak toplumun sesine kulak vermenin ve karar alıcıların bu görüşleri dikkate almasını sağlamanın önemine vurgu yaptı.